Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ



Εννιαήμερη εκδρομή στην Ελβετία από 29 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου οργανώνει ο δραστήριος Σύλλογος Φίλων του Οδοντωτού Διακοφτού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδρομείς θα επισκεφθούν μεταξύ των άλλων το Μιλάνο, τη Λοζάνη, τη Λουκέρνη, τη λίμνη Λεμάν κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι μετακινήσεις έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιούνται με τρένα, γεγονός που δίνει στην εκδρομή ιδιαίτερο χρώμα και πρωτοτυπία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής, όπως κυκλοφόρησε από τον Σύλλογο, περιλαμβάνει:
1η HΜΕΡΑ : ΔΙΑΚΟΦΤΟ - ΠΑΤΡΑ - ΕΝ ΠΛΩ (220xλμ)
Συγκέντρωση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πάτρα. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η HΜΕΡΑ : ΑΝΚΟΝΑ – ΛΟΖΑΝΝΗ (680 χλμ)
Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για Λοζάννη. Μέσω Μαρτινί θα διασχίσουμε το Μοντ Μπλάν, το βουνό με την υψηλότερη κορυφή στην Ευρώπη ύψους 4.807 μέτρων. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η HΜΕΡΑ : ΛΟΖΑΝΝΗ – ΛΙΜΝΗ ΛΕΜΑΝ– MONTRE – ΤΡΕΝΑΚΙ Μ.Ο.Β – ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Με το αυτόματο μετρό της Λοζάννης, και μετά πεζοί κατευθυνόμαστε στην πλατεία Αγίου Φραγκίσκου και στην πλατεία Δημαρχείου. Μέσω της οδού με τα «ξύλινα σκεπασμένα σκαλοπάτια», επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό της Λοζάννης όπου θα απολαύσουμε την θεά ολόκληρης της πόλης. Στη συνεχεία κατευθυνόμαστε προς την πλατειά του Κάστρου όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο. Επιβίβαση και επίσκεψη στο κάστρο Σιγιον στην όχθη της λίμνης Λεμαν όπου ο λόρδος Βύρων έγραψε το φυλακισμένο της Σιγιον. Αναχώρηση για Μοντρε όπου θα θαυμάσουμε την παραλιακή πόλη. Προαιρετικά διαδρομή με το πανοραμικό τρένο Μ.Ο.Β. μέχρι το Σάττω Ντο. Επιβίβαση στο λεωφορείο, και αναχώρηση για Ιντερλαγκεν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η HΜΕΡΑ : ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ – ΤΡΕΝΑΚΙ BRΙΕΝΖ ROTHRON BAΗΝ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Πρωινό στο Ιντερλάγκεν, ανάμεσα στις λίμνες Μπριεντζ και Θουν. Θα δούμε την περίφημη Εκκλησία του Πύργου του 12ου αιώνα και το ωραιότατο πάρκο του Καζίνου με το άνθινο ρόλοι. Προαιρετική βόλτα με το τρενάκι B.R.B. (ατμήλατο οδοντωτό τρενάκι) Το απόγευμα αναχώρηση για την Λουκερνη, που βρίσκεται χτισμένη στο σημείο συνάντησης του ποταμού Ροϊς και της Λίμνης των τεσσάρων Καντονιών. Θα θαυμάσουμε την πιο ξακουστή γέφυρα, την γέφυρα Σαπέλ, την παλιά πόλη, το Δημαρχείο, το παρεκκλήσι Σεν-Πιερ, το μέγαρο των Μπαλανς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
5η HΜΕΡΑ : ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το Chur μετά από μια θαυμάσια διαδρομή. Από εκεί προαιρετικά θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας με το Αλπικό τρένο προς το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για χειμερινές διακοπές. Η διαδρομή περίπου δυόμισι ωρών, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την φυσική ομορφιά του τοπίου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Λουκέρνη. Διανυκτέρευση.
6η HΜΕΡΑ : ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – PILATUS BAHN
Πρωινό και μέρα ελεύθερη στην διάθεση σας. Προαιρετικά επίσκεψη στο μουσείο μεταφορών και βόλτα με το τρένο PILATUS BAHN (ο Οδοντωτός με την μεγαλύτερη κλίση στον κόσμο). Δείπνο, διανυκτέρευση.
7η HΜΕΡΑ : ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΜΙΛΑΝΟ (280 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη κωμόπολη του Λουγκάνο. Στάση για να περπατήσουμε στο εμπορικό κέντρο ή να απολαύσουμε έναν περίπατο γύρω από τη μαγευτική λίμνη. Αναχώρηση για Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
8η HΜΕΡΑ : ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.
9η HΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΑ – ΔΙΑΚΟΦΤΟ
Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Διακοπτό, με τις βαλίτσες γεμάτες με τις ωραιότερες εντυπώσεις από το υπέροχο αυτό ταξίδι.
Η τιμή συμμετοχής κατ' άτομο κυμαίνεται από 530 ευρώ για δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο έως 680 ευρώ για μονόκλινο δωμάτιο.

Πληροφορίες και προϋποθέσεις συμμετοχής δίνονται στο γνωστό βιβλιοπωλείο του Διακοφτού "ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ" και στο τηλέφωνο: 26910 42770