Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Εκτεταμένες καθιζήσεις έχει υποστεί από καιρό ο παραλιακός δρόμος του Διακοπτού με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει η άσφαλτος, να έχουν πάρει κλίση τα παραθαλάσσια κράσπεδα και να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο φωτισμός.

Οι μεγάλες λακούβες έχουν κλείσει πρόχειρα με μπάζα και βράχους, γεγονός που δυσκολεύει την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Οι περίοικοι έστειλαν πριν λίγο καιρό σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού, οι οποίοι αρκέστηκαν να τους απαντήσουν, ότι έχουν ενημερώσει για το θέμα την ΚΕΔ και περιμένουν τον καθορισμό αιγιαλού και παραλίας.

Προχειρότητες, ανευθυνότητες και σπατάλες προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, θα πρέπει πλέον να συμμαζευτούν από την παρούσα Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο του νέου Δήμου Αιγιάλειας και να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα που χρονίζει.

Δεν είναι δυνατόν ο καθένας αρμόδιος ή αναρμόδιος να συμπεριφέρεται και να δρα ανεξέλεγκτα σε βάρος του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Είναι πλέον καιρός οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατέψουν την παραλία του Διακοπτού από τους αυτόκλιτους "σωτήρες".

Αν αφεθούν τα πράγματα στην τύχη τους και δεν γίνει εγκαίρως σχετική μελέτη στη βάση της οποίας να ληφθούν μέτρα αποκατάστασης, σύντομα ο παραλιακός δρόμος θα καταρρεύσει στη θάλασσα και το Διακοπτό θα κοπεί στα δυο.

Ο βορριάς δεν καταλαβαίνει από γραφειοκρατίες και χρονοδιαγράμματα (που μακάρι να υπήρχαν!)


3 σχόλια: