Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ...


Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα πλεονεκτήματα του Διακοπτού. Η παραθαλάσσια περιοχή στολίζεται από εκτεταμένες και πανέμορφες παραλίες. Ταυτόχρονα, παράλληλα από τον παλιό εθνικό δρόμο προς τα νότια υψώνεται οι επιβλητικοί όγκοι Κεράνης και Μαραθιά, ανάμεσα στους οποίους κυλά ο Βουραϊκός ποταμός και σχηματίζεται το ομώνυμο φαράγγι.
Το φυσικό κάλος κι οι ομορφιά του τοπίου τόσο του Διακοπτού, όσο και της ευρύτερης περιοχής, μαγνητίζουν το ενδιαφέρον και προσελκύουν την προσοχή εκδρομέων και επισκεπτών. Οι φυσιολάτρες –και όχι μόνο– μπορούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα στην αγκαλιά του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Ο περίπατος στο φαράγγι του Βουραϊκού αφήνει αξέχαστες εντυπώσεις. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000, που στοχεύει στην προστασία και διατήρηση του πανέμορφου οικοσυστήματος με αρπακτικά πουλιά, μικρά ερπετά και θηλαστικά.

Αν αποφασίσετε να περπατήσετε στο φαράγγι, θα ακολουθήσετε το διεθνές μονοπάτι Ε4. Ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας γι' αυτή την εκδρομή, αφού η θερμοκρασία αρχίζει ν’ ανεβαίνει, ενώ αγριολούλουδα φυτρώνουν παντού και κεντούν με χίλια χρώματα το πιο ειδυλλιακό και ονειρεμένο τοπίο. Στα ορεινά μέρη υπάρχουν επίσης πολλά μονοπάτια που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε και να γνωρίσετε από κοντά τη μαγεία της φύσης.
Πολλοί είναι οι φυσιολάτρες που βρέθηκαν στην περιοχή και δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν στην ομορφιά του τόπου και του τοπίου, έτσι έχουν κρατήσει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις ομορφιές της περιοχής με τις φωτογραφικές τους μηχανές, τις οποίες μοιράζονται μαζί μας στο διαδίκτυο. Ας τις απολαύσουμε…


Σιδηροδρομικός σταθμός Διακοπτού (photo by Νίκος Τσαουσάκης - 2005)

Βουραϊκός (photo by Jristos' photostream)

Ορεινό Διακοπτό (photo by elisavet)

Διακοπτό (photo by ΜΑΝΩΛΟΥ)

Παραλία Πούντας (photo by AKIS - AIGIO)

Pounta Diakopto Stones (photo by alastor)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου